Korian in Europa

Waarom Korian

Sophie Boissard

Een vrouw aan de top van de Clariane gemeenschap

Sophie Boissard – CEO Clariane

Korian maakt deel uit van Clariane, de grootste Europese gemeenschap voor zorg, gezondheidszorg en gastvrijheid in tijden van kwetsbaarheid.

Clariane is een Société à Mission, een Missiegedreven Onderneming. Concreet betekent dit dat onze missie of de bestaansreden (‘la raison d’être’) en de bijhorende engagementen in de statuten van de onderneming zijn opgenomen. Een comité met werknemers en stakeholders uit alle landen én een onafhankelijke derde organisatie waken jaarlijks over de concrete uitvoering van deze engagementen om het statuut ‘Société à Mission’ te kunnen behouden.

Korian is binnen de gemeenschap het expert merk voor de residentiële ouderenzorg in alle landen, naast Inicea voor de geestelijke en medische gezondheidszorg, Ages & Vie voor de co-housing formules in Frankrijk en nog een aantal andere specifieke merken per zorgactiviteit.

De kracht van onze groep ligt in het Europese netwerk van 7 landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en in de kennis van 67.000 professionals. Ze begeleiden kwetsbaren op alle momenten in hun leven, wanneer ze er nood aan hebben, dichtbij huis en met focus op levenskwaliteit. We zien onszelf als pioniers in digitalisering, in innovatieve en niet-medicamenteuze therapieën.

Clariane zet sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen met een veerkrachtige, duurzame, sociaal inclusieve visie van de ganse gemeenschap.

Clariane Women’s Club: voor en door vrouwen

De Women’s Club is in maart 2019 opgericht door CEO Sophie Boissard in Frankrijk. Ondertussen zijn er afdelingen in Italië, Duitsland, Spanje en België. Clariane is één van de eerste bedrijven in de zorg die de zeven Women Empowerment Principles van de VN ondertekenden: https://www.weps.org/.

Vanuit de Women’s Club strijden we voor gendergelijkheid en tegen geweld tegen vrouwen. We ijveren voor meer welzijn en een betere levenskwaliteit van onze vrouwen op de welkvloer. Meer dan 80% van onze medewerkers zijn immers vrouwen net als de meeste van onze bewoners, patiënten en cliënten.

Ieder jaar organiseren we activiteiten in het kader van Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. De campagne loopt van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 dagen van Actie. https://www.un.org/en/observances/ending-violence-against-women-day

Daarnaast willen wij als vrouwen andere vrouwen binnen onze organisatie ondersteunen en de nodige groeikansen bieden om hun zelfvertrouwen te versterken en leiderschap te ontwikkelen. Kortom, we willen vrouwen empoweren en hen een goed gevoel geven.

Het Belgische Team

Sophia Peeters
COO Voorzitster Women’s Club
Marjan Horemans
HR Development Manager
Martine Vermeiren
Home Care Director
Joelle Spelmans
Directrice Clarenhof
Lieve Van Boxem
PR Manager – Woordvoerder
Lidwine Deschryver
Operational Director
Anne Michaux
Marketing Manager Wallonië-Brussel
Annick Verpoorten
Quality Director
Eric Delbauve
Directeur Le Cocon
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.