Waarom Korian: Wie zijn wij? 

Waarom Korian

Korian Jobs

Welkom bij Korian België

“Korian België is sinds 2005 een betrouwbare partner in de ouderenzorg. Tot 2017 waren we enkel actief in de residentiële ouderenzorg met woonzorgcentra, assistentiewoningen, dagverzorgingscentra, herstelverblijven en psychogeriatrie. We beschikken over een ruim aanbod in gans België waar senioren waardig oud kunnen worden. In 2017 hebben we ons zorgaanbod uitgebreid met thuiszorg, thuisverpleging, dienstencheques zodat we iedereen die zorg nodig heeft, jong of oud, gedurende een korte of langere periode thuis veilig kunnen ontzorgen. We beschikken eveneens over thuiszorgwinkels voor een snelle levering van terugbetaalde en niet terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen. Naast de klassieke thuis- en gezinszorg bieden we ook kraamzorg en gespecialiseerde zorg voor mensen met een beperking, personen met dementie, mensen met een psychische problematiek en voor de begeleiding van palliatieve patiënten. Naast persoonsgerichte zorg bieden we ook een volledige omkadering voor ouderen, kwetsbaren en hun naasten. Een persoonlijke assistent kan onze bewoners, cliënten of patienten administratief en organisatorisch ondersteunen Dat kan thuis of in één van onze woonzorgcentra.”

Organisatiecultuur is leiderschapscultuur

Veel van onze managers komen zelf uit de zorgsector en weten daarom wat telt voor onze medewerkers. Open communicatie, transparantie en feedback zijn voor iedereen belangrijk en motiverend. Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige bewoners, cliënten en patienten en dat is waar we het tenslotte voor doen.

Sorgvliet

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Korian draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, d.w.z. dat we transparant en ethisch handelen, dat het niet alleen gaat om winst maken, maar ook over de waarde die we aan de maatschappij willen toevoegen, dat we nadenken over waarom we de dingen doen en de impact daarvan op de samenleving, dat we vanuit sociaal en ecologisch perspectief naar onze organisatie kijken.

Ontdek onze residenties!

Ontdek onze thuiszorg!

Samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van eenieder in tijden van kwetsbaarheid is het hart van onze onderneming, de missie van ons allen, waar ieder van ons zich dag in en dag uit voor inzet.

Woonzorgcentrum Vacatures

Er is altijd een huis bij jou in de buurt.

Residentieel

116 Woonzorgcentra/Assistentiewoningen verspreid over gans België

  • Vlaanderen: 76
  • Brussel: 9
  • Wallonië: 30
  • Duitstalige Gemeenschap: 1
  • Ca 11.000 bedden
  • 1.600 bedden in assistentiewoningen

Home Care

  • Thuisverpleging: 1.500 patiënten
  • Thuiszorg: 1.400 cliënten
  • Dienstencheques: 450 klanten

We werken met +/- 10.000 medewerkers, waarvan 600 in Home Care, samen met 150 zelfstandige verpleegkundigen.

‘Werken vlakbij huis is één van onze troeven!’

Onze geschiedenis

2004

2004

Oprichting Senior Living Group

door Waterland Private Equity Fonds II

2007

2007

Overname PGC Groep

2011

2011

Overname Cordia

2013

2013

Overname door de Korian Group

Sinds 2013 behoort Senior Living Group tot de Korian Group, één van de grootste en meest innovatieve zorgaanbieders in Europa. Dat biedt ons tal van voordelen zoals investeringen in innovatie en wetenschappelijk onderzoek, het delen van ‘best practices’, schaalvoordelen, nationale en internationale opleidingen voor onze medewerkers (Korian Academy) enz.

2016

2016

Overname Foyer De Lork

2017

2017

Overname Onafhankelijke Thuisverpleging (OTV)

Sinds 2017 zijn we ook actief in de thuiszorg (medisch en niet-medisch)

2018

2018

Overname Senior Assist

2021

2021

Naamsverandering naar Korian Belgium, Overname Cura Services

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.