Missie, visie en waarden

Waarom Korian

Onze missie: ‘in caring hands’ – met hart en ziel.

Wanneer u kiest voor Korian, kiest u voor zorg en ondersteuning op maat, waar u ook woont of verblijft: bij u thuis, of in een thuisvervangende omgeving zoals een  kort- of herstelverblijf, een dagverzorgingscentrum, een assistentiewoning of een woonzorgcentrum.

Ons motto: ’Hier zorgen wij voor u, in uw thuis’

We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid.

Bovendien bieden we volledige ondersteuning en omkadering (ook administratief) bij u thuis of in onze huizen, maar ook aan uw familie en naasten.

‘In caring hands’ – met hart en ziel is het hart van onze onderneming, de missie van ons allen, waar ieder van ons zich dag in en dag uit voor inzet.

Ontdek hieronder wat onze CEO te vertellen heeft over onze missie, onze waarden en ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO):

Onze visie: kwaliteit van leven

Zowel bij u thuis als in onze huizen bieden we u een kwaliteitsvol leven dankzij onze ‘positive-care filosofie‘(*): we focussen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden en niet alleen op wat er eventueel wat minder gaat. Uw autonomie staat bij ons centraal: u krijgt de kans om zelf te bepalen wat u belangrijk vindt.

In onze huizen zorgen we voor zinvolle activiteiten afgestemd op uw eigen persoonlijke interesses. We organiseren allerlei vormen van lichaamsbeweging, muziek, dans, maar ook culturele activiteiten, evenementen waarop uw familie en vrienden welkom zijn. We hanteren daarbij het motto: niets moet, veel kan, als u er zin in heeft. Plaatselijke vrijwilligers en/of verenigingen uit de buurt steken ons dikwijls een handje toe.

We staan zowel in de thuiszorg als residentieel garant voor een kwaliteitsvolle zorg. Onze medewerkers krijgen voortdurend de kans om extra opleidingen te volgen in onze Korian Academie. Daarnaast investeren we ook in niet-medicamenteuze behandelingen zodat we op een alternatieve manier aan preventie en gezondheidszorg doen. We maken daarbij gebruik van innovatieve toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn Silverfit, De tovertafel en de Zorgrobot.

Onze huizen bieden een warme, comfortabele en huiselijke omgeving zodat u zich snel thuis voelt. We zorgen voor vele sociale contacten tussen onze bewoners onderling, maar ook met de familie, de medewerkers, de vrijwilligers en de buurt.

We serveren lekkere maaltijden, dagvers bereid met lokale producten in de eigen plaatselijke keuken van elk huis. Lust u liever vis dan vlees of bent u vegetarisch? Het kan allemaal.

Al onze huizen behouden hun eigen autonomie en zijn sterk verbonden met de plaatselijke gemeenschap zodat iedereen zich er thuis voelt. Het zijn open huizen, waar iedereen te allen tijde welkom is.

(*) Positive care behoort tot het Active Ageing concept van de Wereldgezondheidsorganisatie dat verouderen ziet als een positief gegeven.

Ontdek hieronder wat onze COO te vertellen heeft over onze visie “Kwaliteit van leven” en over onze filosofie “Positive Care”:

Onze waarden

De drie basiswaarden waarop we onze missie en visie bouwen zijn vertrouwen, initiatief en verantwoordelijkheid.

Vertrouwen

Vertrouwen is het kloppend hart van onze activiteiten. Al onze medewerkers kunnen ten alle tijden en in alle situaties op elkaar rekenen om de bewoners de familie en de naasten de beste zorg te bieden. Vertrouwen betekent empathie, transparantie en welwillendheid in alle omstandigheden, maar ook oprechte aandacht voor de leefwereld en noden van al onze bewoners, cliënten en patiënten.

Initiatief

We stimuleren eigen initiatief bij onze medewerkers.

We moedigen hen aan om oplossingsgericht te denken en te werken in hun dagdagelijkse taken en open te staan voor verandering en innovatie, daar waar het beter kan. Dat vraagt moed en passie en toont hun oprecht engagement.

Verantwoordelijkheid

Onze medewerkers zijn eerlijk en betrouwbaar, integriteit staat voorop in hun handelen en werken. We bieden de best mogelijke kwaliteit binnen een veilige en betrouwbare omgeving. We houden daarbij rekening met de impact op het milieu en dragen duurzaamheid hoog in het vaandel.

 

In Caring Hands
This site is registered on wpml.org as a development site.