Missie, visie en waarden

Waarom Korian

Onze visie: Hier zorgen wij voor u, in uw thuis!

Wanneer u kiest voor Korian, kiest u voor zorg en ondersteuning op maat, waar u ook woont of verblijft: bij u thuis, of in een thuisvervangende omgeving zoals een kort- of herstelverblijf, een dagverzorgingscentrum, een assistentiewoning of een woonzorgcentrum.

Met hart en ziel bieden we u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, persoonsgericht en op maat, met respect voor ieders waardigheid. Bovendien bieden we volledige ondersteuning en omkadering (ook administratief) bij u thuis of in onze huizen, maar ook aan uw familie en naasten.

Onze filosofie: Positive Care

Zowel bij u thuis als in onze huizen bieden we u een kwaliteitsvol leven dankzij onze ‘Positive Care filosofie’ (*): we focussen op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Uw autonomie staat bij ons centraal: u krijgt de kans om zelf te bepalen wat u belangrijk vindt.

In onze huizen zorgen we voor zinvolle activiteiten afgestemd op uw eigen persoonlijke interesses. We organiseren allerlei vormen van lichaamsbeweging, muziek, dans, maar ook culturele activiteiten, evenementen waarop uw familie en vrienden welkom zijn. We hanteren daarbij het motto: niets moet, veel kan, als u er zin in heeft. Plaatselijke vrijwilligers en/of verenigingen uit de buurt steken ons dikwijls een handje toe.

We staan zowel in de thuiszorg als residentieel garant voor een kwaliteitsvolle zorg. Onze medewerkers krijgen voortdurend de kans om extra opleidingen te volgen in onze Korian Academie. Daarnaast investeren we ook in niet-medicamenteuze behandelingen zodat we op een alternatieve manier aan preventie en gezondheidszorg doen. We maken daarbij gebruik van innovatieve toepassingen. Voorbeelden daarvan zijn Silverfit, De tovertafel en de Zorgrobot.

Onze huizen bieden een warme, comfortabele en huiselijke omgeving zodat u zich snel thuis voelt. We zorgen voor vele sociale contacten tussen onze bewoners onderling, maar ook met de familie, de medewerkers, de vrijwilligers en de buurt.

We serveren lekkere maaltijden, dagvers bereid met lokale producten in de eigen plaatselijke keuken van elk huis. Lust u liever vis dan vlees of bent u vegetarisch? Het kan allemaal.

Al onze huizen behouden hun eigen autonomie en zijn sterk verbonden met de plaatselijke gemeenschap zodat iedereen zich er thuis voelt. Het zijn open huizen, waar iedereen te allen tijde welkom is.

(*) Positive care behoort tot het Active Ageing concept van de Wereldgezondheidsorganisatie dat verouderen ziet als een positief gegeven.

Onze missie, waarden en MVO-engagementen

Korian maakt deel uit van Clariane: de grootste Europese gemeenschap voor zorg, gezondheidszorg en gastvrijheid in tijden van kwetsbaarheid. Clariane is een Missiegedreven Onderneming:

Een sterke missie:

Samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van eenieder in tijden van kwetsbaarheid

Ondersteund door 5 engagementen:

Respect, Eerlijkheid, Innovatie, Nabijheid en Duurzaamheid.

 

Korian-waardendriehoek-NL2-april23

Onze missie Samen zorgen voor waardigheid en levenskwaliteit van eenieder in tijden van kwetsbaarheid’ geldt zowel voor onze bewoners en cliënten als voor onze medewerkers. Ze verwoordt wat levenskwaliteit voor ons betekent. Binnen ons maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid zullen we onze engagementen volbrengen, handelend vanuit onze waarden vertrouwen, initiatief en verantwoordelijkheid. Elke dag opnieuw vormt onze basisfilosofie Positive Care de basishouding waarmee we onze missie uitdragen naar onze cliënten, medewerkers en stakeholders.

Vertrouwen is het kloppend hart van onze organisatie. U kan ten alle tijden op onze medewerkers rekenen. We ontzorgen u graag. Vertrouwen betekent eerlijkheid en respect tegenover u en uw familie in alle omstandigheden.

Initiatief: We stimuleren eigen initiatief bij onze medewerkers. We moedigen hen aan om oplossingsgericht te denken en te werken in hun dagdagelijkse taken en open te staan voor verandering en innovatie, daar waar het beter kan.

Verantwoordelijkheid: We houden rekening met de impact van onze werking op het milieu en dragen duurzaamheid, het klimaat en biodiversiteit hoog in het vaandel. Via ons residentieel netwerk zijn we lokaal sterk verankerd en bieden we toegankelijke zorg voor iedereen dichtbij huis.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vertaalt zich in 5 pijlers:

  1. Korian garandeert de vrije keuze aan iedereen die nood heeft aan zorg
  2. Korian draagt zorg voor hen die zorg dragen
  3. Korian biedt innovatieve oplossingen voor de vergrijzing van de samenleving.
  4. Al onze huizen zijn lokaal verankerd en zetten zich in voor de lokale leefgemeenschap.
  5. We werken dagelijks aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.